Diş Dolgusu

Sağlığını kaybeden dişi yeni nesil kompozit dolgu ile hem estetik hem de sağlam şekilde tedavi etmek mümkündür.

[Kompozit dolgunun içine eklenen nano-seramik parçaları hem dayanıklılığı artırmış hem de estetik kaliteyi seramik düzeyine yükseltmiştir.]

Hangi Diş Dolgusunu Yaptırmalıyım?

En iyi dolguya hasarlı dişin durumuna göre doktorunuz karar verecektir. Her dolgu her dişte kullanılmaz. Başlıca dolgular şunlardır:

Kompozit Dolgu: Beyaz dolgu olarak bilinir. Ön dişlere estetik onarım yapmak için kullanılır.

İnley ve Onley Dolgu: Porselen dolgulardır. Temizlenen sağlıksız dişte dolgu yapılabilecek yeterli doku kalmamışsa inley ve onley dolgu kullanılır. İnley dişin daha dar bir kısmına, onley daha geniş bir alanına uygulanan dolgudur.

Amalgam Dolgu: Günümüzde kullanımdan kalkmak üzere olan eski nesil gri dolgudur. Estetik açıdan kötü görünen amalgam dolgunun içeriğindeki civanın toksik olması bazı sağlık şüphelerini beraberinde getirir.

Altın Dolgu: Ülkemizde altın dolgunun kullanımı azalmaktadır. Diğer dolgu malzemelerinin içine altın katılarak yapılır.

Dolgu Ne Kadar Sürede Tamamlanır?

Dolgu çeşidine bağlı olarak 1 ila 2 seansta tamamlanır. Bir seanstan fazla süren tedavilerde geçici dolgu ile günlük yaşamınıza devam edebilirsiniz.

Neden Diş Dolgusu Yaptırmalıyım?

✓Doğal diş rengine en uyumlu dolgudur.
✓Estetik ve sağlam onarımlar yapmaya imkân sağlar.
✓Tedaviden kısa bir süre sonra dişinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.
✓Kompozit dolgular ile yapılan tedaviler ekonomiktir.

Diş Çürüğü Nasıl Tespit Edilir?

Çürükler röntgen ile tespit edilir. Röntgende görülmeme şüphesi bulunan küçük çürükler için çürük boyası yöntemi uygulanır.

Diş Dolgusu Yapılırken Canım Yanar mı?

Dolgu tedavisi ağrı, acı yapmaz. Geniş bir alana dolgu yapılacaksa doktorunuz lokal anestezi uygulayabilir. Yüzeye yakın küçük dolgularda anesteziye gerek olmayabilir.

 

Dolgu Sonrası Hemen Yemek Yiyebilir miyim?

Tedavi sırasında anestezi uygulanmamışsa hemen yemek yiyebilirsiniz. Anestezi uygulanan durumlarda ise uyuşukluğun geçmesi beklenir.

Diş Dolgusu Sonrası Hassasiyet Yaşanır mı?

Hassasiyet olması durumunda 10 günlük süre içinde geçer. İki hafta süren aşırı hassasiyet durumunda doktorunuz dolgu tekrarı veya bir başka uygun tedaviyi uygulayacaktır.

Dolgu Yapılan Diş Tekrar Çürüyebilir mi?

Yeterince bakım ve temizlik yapılmaması durumunda dolgulu dişin tekrar çürümesi mümkün olabilir.

Diş Dolgusu Öncesi Sonrası

Diş Dolgusu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Diş Dolgusu Tedavisini Nerede Yaptırabilirim?
Novusklinik Kadıköy ve Kartal Diş Kliniklerinde Pazartesi’den Cumartesi’ye 09:00 – 18:00 saatlerinde tüm hekimleri ve profesyonel ekibiyle hizmet vermektedir. Nöbetçi hekimler ve akşam diş randevusu için danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.
Her tedavi kişiye özel uygulanarak yan tedavi gerekmesi durumunda fiyat değişiklik göstermektedir. Fiyatlandırma için telefonda bilgi ve randevu için arayınız.
Novusklinik’te %95 üzeri memnuniyet ile çalışmaktayız. 1. sınıf malzeme ve ekipmanlar ile Pazartesi’den Cumartesi’ye 09:00 – 18:00 saatlerinde randevu alabilirsiniz.
Novusklinik Kadıköy ve Kartal Diş Kliniklerinde Pazartesi’den Cumartesi’ye 09:00 – 18:00 saatlerinde tüm hekimleri ve profesyonel ekibiyle hizmet vermektedir. Nöbetçi hekimler ve akşam diş randevusu için danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.
Diş dolgusu, dişteki çürük, kırık veya hasarlı bölgeyi doldurarak dişin fonksiyonunu ve görünümünü restore etmek için kullanılan bir tedavi yöntemidir.
Diş hekimi, hasarlı bölgeyi temizler, ardından uygun dolgu malzemesiyle boşluğu doldurur ve şekillendirir.

Bilgi & Danışma

    Bilgi Almak İsterseniz
    sizi Arayalım

      Bilgi Almak İsterseniz
      sizi Arayalım